Kategorie receptů
- Autor: Martja
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Semolinové těstoviny | 50 |
Parmezán 25 % průměr | 20 |
Oleje (všechny druhy) | 3 |
Česnek | 4 |
Cibule | 70 |
Rajčata Cherry | 240 |
Delikatesní vařená šunka (TWINNER) - 95% masa | 100 |
Dochucovadla:
Sůl dle chuti Čerstvá bazalka a petrželka (cca půl hrstky od každého) + pár lístků bazalky na ozdobení.
Energetická hodnota celkem: 1977 kJ
Bílkoviny (g): 36,
Tuky (g): 12,
Sacharidy (g): 54,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 14,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 3
Postup přípravy
Oloupejte rajčata, nakrájejte je (v zimě používám italská rajčata v konzervě) a najemno nakrájejte cibuli (menší cibule) a česnek (2 stroužky). Dejte vařit těstoviny do vroucí vody na 9 minut. Mezi vařením těstovin na pávničce v oleji (3g - používám sprejový dávkovač) osmažte cibulku a česnek a po sesklovatění cibulky přidejte šunku či maso (není ale nutné). Poté co je šunka či maso hotové přidejte nakrájená rajčata. Nechte povařit a nasekejte si omyté bylinky. Po 9 minutách vaření slejte těstoviny a vhoďte je do připravené misky se studenou vodou. Po pár vteřinách vodu slejte a vmíchejte do těstovin zbylé množství oleje. Do omáčky vmíchejte bylinky a 2/3 nastrouhaného parmezánu. Po cca minutce pánvičku odstavte a vmíchejte těstoviny. Při servírování posypte pokrm zbytkem parmezánu a lístky bazalky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.